The Fattest Sound of the City

FunX Den Haag is de eerste van de in totaal vier zenders die wordt uitgerust met de Omnia.9sg. FunX was op zoek naar een schoner geluid op de FM en heeft dit met de Omnia.9sg gevonden.

De Omnia.9sg is de laatste keten in de radio zendlijn processing en wordt vanzelfsprekend bij de FM zender geplaatst. De Omnia.9sg voorziet in de final loudness limiting volgens de "Psychoacoustic Controlled Distortion-Masking Clipper" methode. Wat eigenlijk betekent dat de harmonische die ontstaan in het clipper proces, vervolgens onhoorbaar worden gemaakt. Dit geeft een luid maar toch open geluid voor de luisteraar.

Triple Audio heeft op verzoek van FunX een uitgebreide demo gegeven op locatie van de Omnia.9sg. Na de “live” demo vertelde Rob Scholtes (Manager Techniek FunX) “Wat een geweldig apparaat, na deze demo kunnen wij niet meer om de Omnia.9sg heen”.  De Omnia.9sg is door Rob zelf ingeregeld en in samenwerking met Triple Audio op zender gezet. De Omnia.9sg hangt nu in Den Haag en de andere locaties zullen snel volgen na alle positieve reacties.  

Rob Scholtes vult aan: “Hij draait nu in Den Haag, waardoor het nu schoner klinkt en toch luid met meer ruimte voor het laag en vooral het hoog. En daarbij blijft het spectrum ook nog eens keurig binnen het Stokkemasker (de ITU-R SM.1268-1 standaard, dit is een methode gebruikt om de maximale frequentie afwijking van FM uitzendingen te meten). Een geweldig apparaat!"

Ook een live demo op locatie? Neem direct contact met ons op en wordt net zo enthousiast als alle andere gebruikers. 

Category: