RTV Rijnmond crossmediaal vanuit Tram 93.4

Op woensdag 19 februari heeft RTV Rijnmond de hele dag een uitzending verzorgd op radio, TV en internet vanuit een rijdende tram, voor de gelegenheid omgedoopt naar LIJN 93.4, welke een traject heeft afgelegd door de hele regio Rotterdam.

Dit in het kader van de Aardig Onderweg Award 2014, een Rotterdamse prijs voor bijzondere initiatieven. De uitzending was de hele dag via radio, TV en de internetstream live te volgen. Gedurende de dag waren er diverse bekende en onbekende Rotterdammers aan het woord en werd de tramrit ondersteund door bijdragen van verschillende muzikanten en interviews met toevallig ingestapte passagiers. 

Technisch werd dit initiatief ondersteund door Triple Audio. Aan boord van de tram werd een betrouwbare 230 volt spanningsvoorziening gerealiseerd voor de mobiele studio, en tevens een Comrex LiveShot videoverbinding, zodat er met een camera vrij rondom de tram gelopen kon worden bij de diverse tramhaltes. Diverse verbindingen naar de RTV Rijnmond studio werden gemaakt via de moderne 4G mobiele netwerken met behulp van onder andere de Comrex Access audiocodecs en de Triple SIM multi-sim 4G oplossing. 

RTV Rijnmond was zeer te spreken over de verbindingskwaliteit en de uitzending op radio, TV en internet is dan ook perfect verlopen.

 

Category: