Omroep Zeeland kiest opnieuw voor Comrex

Omroep Zeeland is constant op zoek naar verbeteringen of besparingen. In een onderzoek naar de vervanging van de radioreportagewagen heeft de omroep gekeken naar hoe dit goedkoper, maar vooral met gelijkblijvende kwaliteit kan. De oplossing werd gevonden in de vernieuwing en uitbreiding van de al bestaande Comrex apparatuur!

Door ‘bonding’ van twee 4G providers is een techniek ontstaan die in dekking en bedrijfszekerheid vergelijkbaar is met ‘hf voor lange afstand'. Daarnaast is besloten om te investeren in een upgrade van Audio over IP en afbouw van het gebruik van hoogfrequent over lange afstand. Resultaat? Pneumatische masten, ontvangstposities met richtantennes en roteren, bedieningssoftware en (remote)verbinddingen zijn niet meer nodig.

‘HF voor korte afstand’ blijft wel bestaan bij Omroep Zeeland, maar zonder pneumatische mast; deze mast wordt vervangen door een wz en een ontvanger. De verbinding naar de wagen is dan ‘hf voor korte afstand’ (met WZ) en verbinding van wagen naar de studio wordt met de Comrex Access 2USB gemaakt met 2 gecombineerde 4G verbindingen.

De vuurdoop van de nieuwe Comrex Portables was tijdens de Contacta in de Zeelandhallen. De beursvloer vol mensen was een prima werkbare situatie. De verbinding met de verslaggever viel binnen en buiten de uitzending geen enkele keer weg. 
 

Verslaggever Jan Parent tijdens de Contacta De Comrex Access 2USB

Benieuwd naar wat Comrex voor jouw kan betekenen? Neem contact met ons op!