Keihard binnen de norm!

Om binnen het Stokkemasker te blijven, moeten veel radiostations de FM zender een stuk zachter zetten. Zachter dan ze eigenlijk zouden willen, met als resultaat dat je de maximaal beschikbare bandbreedte niet kunt gebruiken. En erger nog, de luisteraar ervaart de uitzending als veel zachter en dat is zonde van de beschikbare ruimte.   


Figuur 1

In Figuur 1 is het Stokkemasker te zien waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de beschikbare FM bandbreedte en frequentiezwaai. Dit kost Loudness.

Zo kan het ook met de Omnia.9sg Advanced MPX processing


Figuur 2

Door een Omnia.9sg in de zendlijn, voor de FM zender te gebruiken als laatste keten in de zendlijn voor de FM zender is het mogelijk om gebruik te maken van alle beschikbare bandbreedte en toch binnen het Stokkemasker te blijven.

Hiervoor beschikt de Omnia.9sg over een geavanceerd clipper algoritme, welke het multiplex signaal naar de FM zender meet en de clipper actief bijstuurt. Er is hiermee een winst van 2dB extra loudness te behalen (zie Figuur 2), en je blijft toch binnen de voorgeschreven normen. De Omnia.9sg zet een fris en open sound zonder hoorbare vervorming neer welke goed past bij de hedendaagse wens en luidheid op de FM.

Wil je ook luid en duidelijk op zender te horen zijn en geen last hebben van het Agentschap Telecom? Of een live demo op jullie zender en sound willen ervaren kunnen wij dit voor je verzorgen.

Neem dan snel contact op met Triple Audio voor een demo en ervaar het zelf.