HF-over-IP Reportagewagen in a box

Voor Omroep West is een zeer compacte en prijs efficiënte “Reportagewagen in a box” geleverd welke ervoor zorgt dat HF wandelzenders rondom de wagen via de Comrex Audio over IP codec live worden doorgezet over het betrouwbare 4G netwerk.

De Sonifex Redbox RB-PMX4 preset mixer, in combinatie met de RB-SSML1 microfoon en hoofdtelefoon versterker vormen samen het hart van het systeem. Dit wordt uiteraard gecombineerd met de HF ontvanger en retourzender voor de wandelzender en de Comrex BRIC-Link IP-codec (als prijstechnisch interssant alternatief op de Comrex Access). De live IP verbinding vindt dan plaats via een krachtig 4G modem met externe dak-antennes voor optimale dekking en penetratie.

HF-over-IP Reportagewagen in a box

De eenduidige bediening van de set vindt plaats door middel van enkele druktoetsen; alles naar idee en visie van Wiljan Pongers, hoofd techniek van Omroep West. Wiljan wilde op een efficiënte en betaalbare manier twee van hun voorgaande HF-relayeer wagens (de Ford Transit en Opel Zafira) vervangen en op die manier zorgen voor de technische middelen ten behoeve van de live bijdragen van de verslaggevers.

Een strak en degelijk 19” rack met een geautomatiseerde eigen voedingsvoorziening maakt het geheel compleet.

Het resultaat is een zeer compacte en betaalbare reportagewagen in een flightcase; precies zoals het voor Omroep West gewenst was en geplaatst kon worden in hun Dacia Dokker voertuig.

Category: