Eenvoudig voicetracken

Dankzij een slimme integratie tussen GML en de Axia Fusion, op basis van IP, zijn eenvoudig en efficiënt voicetracks te maken. Omroep Flevoland maakt in één van de twee AoIP radiostudios nu gebruik van deze nieuwe intuïtieve manier van voicetracken.

Met slechts één handeling worden zowel de Axia Fusion mengtafel als de GML software in voicetrack modus gezet. Door het laden van het “voicetrack” show profile op de Axia Fusion wordt de tekst en kleur van vijf LCD knoppen omgezet naar: Previous, Next, Delete, Save en Stop All. In de standaard modus dienen deze knoppen onder andere tot het starten van de reclame en het NOS nieuws. Daarnaast wordt de belegging van de laatste vier faders in voicetrack modus: Listen, Chain, Cart player 1 en 2, de rest van faders kan vrij worden gebruikt.

Zodra de mengtafel in voicetrack modus staat volgt automatisch de GML software. In de transit editor worden de eerste twee tracks het huidige item (Listen) en het volgende item (Chain) weergegeven. De overgang tussen de twee items, met eventueel aankondiging door de DJ, vork gesprek, jingles, etc, wordt opgenomen zodra de DJ microfoon open wordt gezet. Vanaf dit moment worden ook de fader standen van de Listen en Chain kanalen realtime overgenomen in de transit editor. Zo kun je als gebruiker zelf de levels en fades bepalen.

Interesse in net zo'n voicetrack systeem als bij Omroep Flevoland? Neem dan contact op met Reinier