BNR locatiesets nu met Comrex Access!

BNR Nieuwsradio is de radiozender met non-stop nieuws en actualiteiten uit binnen- en buitenland. Voor uitbreiding van de locatiesets
heeft BNR Nieuwsradio een drietal Comrex Access audio-over-IP codecs besteld bij Triple Audio. 

Deze Comrex Access codecs zijn gebruikt ter vervanging van de oude Pronto codecs die de afgelopen jaren hun dienst hebben bewezen in de twee locatiesets, maar nu echt toe waren aan vervanging. BNR Nieuwsradio doet gemiddeld drie locatie uitzendingen
per week en gaat dan vaak met twee sets gelijktijdig op pad.

“De keuze voor de Comrex was eenvoudig” vertelt Menno Maat Chef Techniek en Vormgeving van BNR Nieuwsradio. Menno zegt “We hadden al vier Comrex Access rack units in combinatie met vier de Comrex Access portables. De ervaring leert dat de Comrexen beter omgaan met de afhandeling van het IP verkeer en minder last hebben van mogelijke poorten die al dan niet dicht staan. Vaak staan we op locaties waar we te gast zijn en gebruik maken van de aanwezige infrastructuur”.

Locatieset BNR Nieuwsradio

Sinds een jaar maakt BNR Nieuwsradio tijdens haar uitzendingen ook gebruik van de Comrex Access portable codec met 4G module als back-up voor de vaste verbinding. “Deze Comrex Access portable met 4G oplossing heeft de BNR Nieuwsradio uitzendingen al een paar keer gered” vertelt Menno. Naast de mobile verbinding heeft BNR Nieuwsradio nu ook een vaste Comrex Access rack unit in beide mobiele sets geplaatst en één extra Comrex Access rack unit bij BNR in de CAR (Centrale Audio Ruimte)  om te voorkomen dat BNR tegen capaciteitsbeperkingen aanloopt. 

“De samenwerking met Triple Audio verliep goed, door de snelle levering konden we voor het eind van de week de Comrexen al in gebruik nemen” vertelt Menno. “Om snel te kunnen verbinden hebben we in beide sets een tweetal speed dials aangemaakt die te bedienen zijn via het DHD TFT scherm. Super handig en het zorgt ervoor dat je bij aankomst zonder de Comrex software op te starten al de verbinding kan maken.” vult Menno aan. 

Locatieset BNR Nieuwsradio

Category: