Alle gasten onder één fader

Ook in studio’s waar selfop al jaren gebruikelijk is valt altijd nog wat te verbeteren. In de nieuwe radiostudio van Omroep Flevoland zijn, met het uitgangspunt “less is more”, alle gasten onder één fader gerealiseerd. Programmamakers willen, uiteraard, hun focus kunnen houden op het creatieve proces van radio maken in plaats van bezig te moeten zijn met techniek. Een mix maken van alle microfoonsignalen en daarnaast nog het gesprek voeren vraagt veel van de host.

Het innovatieve Omnia “Dominate-it” algoritme zorgt ervoor dat de microfoon levels goed in balans blijven en de host er bovenuit kan blijven komen. “Dominate-it” is onderdeel van de Omnia VOCO 8, een 8-kanaals multiband microfoon processor, die op basis van Livewire+/AES67 is geïntegreerd in het volledig nieuwe Audio-over-IP systeem bij Omroep Flevoland.

Dat alle microfoonsignalen nu netjes geprocessed en keurig in balans blijven maakt de volgende stap nog eenvoudiger. Alle gast microfoonsignalen, drie stuks in dit geval, worden bij elkaar gemixt en onder één fader beschikbaar gemaakt voor de host. Door middel van de IP-tablet touchscreen bediening (zie afbeelding rechts) kunnen eenvoudig de gebruikte gastmicrofoons worden geselecteerd. Uiteraard wordt alle bijkomende logica afgehandeld door de Axia Pathfinder Core PRO.

Wil je meer weten over de toegepaste technologie? Neem dan contact op met Triple Audio.